Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Sunday, December 4, 2011

ohh.. PACAT!!!

Assalammualaikum w.b.t sahabat ku,

nak tawu x... tanggal 30 Nov 2011, saya masih lagi berada di Pusat Pengajian Luar UM, Ulu Gombak... hari tue juga la for the first tyme, saya kena pacat di kaki...huhuhu...biasalah banyak pacat kalo musim hujan... tyme masuk hutan x pula kena pacat..tp bila masuk makmal baru kena pacat... knp ada pacat dalam makmal??..maybe pacat-pacat tue telah tersangkut di baju or seluar dan tidak diperasan oleh kami-kami nie..huhu..maka byk la pacat berhijrah d makmal... 

mula-mula tue shbt saya rossa kena pacat..so kak kinah and saya tolong la dia buang pacat dan lap darah... masa tue terdetik nak cek kat kaki..tp mmg yakin pacat xde..tp saat naikkan seluar tiba ada benda bulat besar kat kaki...oppss....terkedu...terkesima suma ada...sebab first tyme...x takot tp xtaw nak buat apa..nak pggl org tp seolah2 xda suara yang keluar..mulut x leh nk cakap sbb tyme tue suma org tgh fokus tgok Dr Hida pinning nyamuk... saat drg nmpk pacat ada kat kaki saya, yg lain-lain pun bertindak pantas menyembur pacat dengan insect repellent..teros jatuh pacat yg gemuk dan mengalir lah darah dari kaki saya.. banyak juga la darah... Suhardi tolong tgkpkan pacat yang kekenyangan yang dah jatuh kat lantai...huhuhu..x sakit.. x rasa apa2 pun...hehehe...excited plak kena pacat...hehehe... nak tgok pacat tue???.. 

nie hah...gemuk kan????....

darah mmg x berenti2 la dari kul 11 pagi 30 Nov 2011 sampai la lepas maghrib 1 Dec 2011... lebih 24 jam juga la...huhu..nasib la pas maghrib tue darah dah berenti...huhuhu...excited kena pacat...hehehe...

p/s: at least pacat nie hisap darah kotor saya disamping dpt mendermakan darah buat pacat...ntah mna dah pacat tue skrg...huhuhu....

Hidup Ini Indah Kerana ALLAH...

Plaza Rah
Jalan Raja Abdullah
Kampung Baru
Kuala Lumpur 

Saturday, December 3, 2011

ohh..my display!!!

Assalammualaikum w.b.t sahabatku...

huwaaa~~ my display lappy sy rosak kat tgh2...ade garis2...nie suma sbb sy punya pasal la...terhimpit...T_T...
abis terbantut segala aktiviti edit gmbr, tgok movie..nasib assignment masih boleh buat..alhamdulillah..dah la tyme skrg nie byk sgt assignment...agaknya nak suruh saya study kot memandangkan final exam x lama lg...xpa la...tggu balik sabah nnt baru repair la...huhu

macam nie la lappy sy rosak...ade garis2 kat tgh2 tue..sob3x...

p/s: pasti ada hikmah di sebaliknya... *think positif*

Hidup Ini Indah Andai Kerana ALLAH...

Plaza Rah
Jalan Raja Abdullah
Kampung Bharu
Kuala Lumpur

Monday, November 28, 2011

Esok pergi Gombak..

Assalammualaikum w.b.t sahabatku,

Esok saya ngn shbt2 lain yang amek Parasititologi Perubatan akan pergi Gombak selama dua hari satu malam!!..walaupun hanya Gombak tp excited nak pegi..tp itu dulu la perasaan saya..sekarang ntah la napa xda mood nak pegi...mgkn ada 45% hati nie nak pergi tp selebihnya hilang ntah ke mana... mgkn kah ini disebabkan kerja yang berlambak x siapkan lg??..atau pun mgkn hormon x stabil??..xtaw la yg mana 1 but betul, saya betul2 tiada mood mo pegi.. tp kan saya kan dah siap packing dah utk esok..huhu...astaghfirullah...apa kena dgn perasaan saya nie?..ya Allah, tabahkanlah hatiku... saya betul2 harap saya enjoy belajar ilmu tangkap nyamuk nie..insyaAllah...

(sempat lg post blog even spss n report parasit x siap lg!!!due date spss khamis nie and report parasit jumaat..balik dari Gombak rabu... immuno 1 pun x baca lg walhal khamis or jumaat nie kuiz!!!!!..arrgghhhh!!..saya dah ngantok!!)


p/s: i really want to go back and see my family that i miss so much right now!!!! T_T

Hidup Ini Indah Andai Kerana ALLAH

Plaza Rah
Jalan Raja Abdullah
Kampung Baru
Kuala Lumpur

Saturday, November 26, 2011

My PhotoBlog

Assalammualaikum w.b.t Sahabat ku,

Terasa ingin nak buat photoblog sejak dulu lagi tp belum ada kerajinan untuk buat photoblog...tup..tup..tup...hari nie tiba-tiba rasa nak buat photoblog...hari nie masa di habiskan dengan membuat photoblog...nak tgok x my photoblog??.... Klik Lensa Anak Bulan .. saya tersangat lah minat fotografi...hehehe..sbb tue bila sy stress, sy suka ambil gambar keindahan ciptaan Allah... saya juga suka edit gambar..(^_^)..

Kalo ada masa lapang tue, rajin2 la klik Lensa Anak Bulan (http://sipemiliklensanakbulan.blogspot.com/) ye...hehehe..terima kasih...jgn lupa follow ye..tgglkan msj dan komen juga ye...hehehe..thank u..(^_^)


p/s: saya dah ada 2 blog...hehehe..
      ptg nie nak pegi Masjid Kg Baru bersama teman2 serumah sempena maal hijrah..akhir tahun kan..
      esok dah   masuk tahun baru... Salam Maal Hijrah semua... (^_^)

Hidup Ini Indah Andai Kerana ALLAH...

Plaza Rah
Jalan Raja Abdullah
Kg Baru
Kuala Lumpur.

Lega

Assalammualaikum w.b.t sahabatku,

Alhamdulillah..lega!!! apabila mggu ni (20-25/11/2011) telah berakhir dgn baik...maklumlah minggu ni amat la busy dgn assignment dan report...tp Alhamdulillah, sy dpt siapkan semua pada malam 24/11/2011 sehingga pukul 3 pagi..sbb esoknya dah nak kena hantar..hehe..Alhamdulillah, presentation case study tuk spss pun dah selesai...namun begitu, assignment tidak pernah lenyap dalam dunia pelajar..ada 1 report dan 1 presentation serta 1 kuiz pada mggu hdpn..mggu hdpn juga kami akan pergi Gombak utk mengambil sampel bagi subjek Teknik Parasit Perubatan...semoga kami tabah menghadapi mggu dpn..aamiin..insyaAllah..apa2 pun, bergantunglah kepada Allah...Sesungguhnya hidup ini indah andai kerana ALLAH....

p/s: Alhamdulillah...lega..rasa mcm abes exam plak bila semua kerja dah setel untuk mggu nie...tros tido x igt dunia lepas balik kelas semalam...maklumlah beberapa hari x cukup tido...huhuhu

Hidup Ini Indah Andai Kerana ALLAH...

Plaza Rah
Jalan Raja Abdullah
Kg Baru
Kuala Lumpur.

Sunday, November 20, 2011

Hibernate

Assalammualaikum w.b.t sahabat-sahabatku...


huwaa~~ rasa mcm nak nanges je sbb terasa diri ini sgt2 la malas...hati pun x tenteram...bila tido, mimpi org yang x terlintas pn di fikiran sblom tido...kalau dulu, tido x mimpi apa2...mimpi pun biasa2 ja...kalo skrg nie, mimpi semua org...bila bangon jantung berdegup kencang sampai dada rasa mcm sesak...T_T...knp ka?...

nak taw x, saat nie byk sgt assignment@report nak buat..dan semua tue kena hantar ari jumaat nie 25/11/2011...huwaaaa~~ dalam hati nak siapkan suma hujung minggu nie..BUT badan nie xnk gerak..otak pon x jalan...x smangat nk buat...badan rasa mcm nak hibernate ja....nak tido!!! adakah saya STRESS?...perasaan pon x menentu...rasa macam nak tido sampai Isnin...


Stress

p/s: ya Allah, tenangkanlah jiwa ku ini....T_T

Hidup Ini Indah Andai Kerana ALLAH...
Plaza Rah, 
Jalan Raja Abdullah,
Kg Baru, 
Kuala Lumpur.

Wednesday, November 16, 2011

AEROPLANE!!!! (^_^)

Assalammualaikum w.b.t sahabat-sahabatku..

Lama kita tidak ketemukan...hehe...nk citer pasal Genting tp kali nie excited nk citer pasal AEROPLANE..bleh?..hehehe...kalo x bleh pon, bleh kan aje...hehehe...

      citer pasal aeroplane nie kan, sbnrnya ari tue (minggu lepas tyme cuti raya haji), sy balek Sabah..ya la..cuti seminggu...rindu betul dengan family kan....pastu balek la Sabah selama seminggu..tapi ari Jumaat dah kena balek KL sbb ptg jumaat tue dh nk gerak g Taman Cendana Pasir Gudang sbb ade program komuniti kat sana... tension juga la kena balek KL awal tp xpa la..berkorban lah demi menuntut ilmu.. (^_^).. saat2 mo balek KL, "tul, atul naik flight baru tue..bapa pun belum pernah naik lagi.." ..kata si ayah kpd anaknya..hehe.. "betul ba pa??!!..yeah!!!" gembiralah ati ini dalam kedukaan..gembira dpt nek flight baru tp sedey tgglkan family...huhu...nak taw flight apa yg baru kat MAS??..Boieng 737-800 ....bapa ckp ada tv..sayap aeroplane nie mcm sumazau bapa ckp...fuiyoo!!!..hehe

       Flight BKI- KUL pukul 7.20 MH2641.. masuk2 ja dalam flight...wah!!!!!!!!! cantek sungguh...tempat letak barang pun tekan je automatik buka sendiri, kalo yang flight biasa kena tekan kuat2 baru bleh buka..hehe..wah!!!! ada tv...ada remote...best3x...excited!! hehe.. banyak citer best..tp since perjalanan mengambil masa 2 jam 45 minit ja, dapat tgok 1 cerita ja...TALENTIME...movie baru pun ada gak...games pun ada...hehehe...mmg kalo nek flight nie, nx boring la..hehehe...lagi 1, yang bestnya..tyme sy nek flight nie, flight x penuh..maybe sbb rmi yg x balek ari jumaat atau pun flight terlalu awal...hehe...ada yang satu row tue xda org..sy apa lagi..bebas la!!!..hehehe...kalo mo lari2 dalam flight pon bleh...hahaha....bapa cakap kapal nie terbang tinggi..mmg tinggi la dari yang biasa..lagi satu, maybe flight nie akan ke Jepun juga sbb tue ada 2 org pramugari MAS dari Jepun...cantik ja..dulu masa darjah 6 pon, dpt jumpa pramugari Jepun juga ..tyme tue nek kapal yang besar yang ada tv juga..tp tue kapal tuk international flight ja...masa dulu nek kapal tue sbb kapal tue dari Jepun singgah p Sabah dulu ambil sy..hehe.gurau ja...tp betul la singgah Sabah dulu baru g Kuala Lumpur..hehehe..

Nie la dia Boeing 737-800..cantikkan....
(Ehsan dari GOOGLE)
nie la yg bapa sy ckp..sayap dia mcm sumazau...hehehe
tgok tmpt letak brg kat atas tue...cantik n canggih..hehehe
(Ehsan dri GOOGLE)
Nie la tv nya...touch screen..boleh tgok movie, men game..dgr lagu....
so, kalo perjalanan yg mengambil masa yg lama x la
boring sgt duduk dlm kapal...(^_^)
tgok citer TALENTIME....hehehehe
tgok disebelah saya...teda org...i'm FREE...hehehehe...
 p/s: best la nek flight Boieng 737-800 nie..arap2 bleh naik lagi...(^_^)

Hidup Ini Indah Andai Kerana ALLAH...

Plaza Rah,
Jalan Raja Abdullah,
Kg Baru, Kuala Lumpur

Sunday, October 30, 2011

Cry On My Shoulder


If the hero, never comes to you
If you need someone, you're feeling blue
If you wait for love, and you're alone
If you call your friends, nobody's home
You can rum away, but you can't hide
Through a storm and through a lonely night
Then I'll show you there's a destiny
The best things in life, they are free

But if you wanna cry: cry on my shoulder
If you need someone, who cares for you
If you're feeling sad, your heart gets colder
Yes I show you what real love can do

If your sky is grey oh let me know
There's a place in heaven, where we'll go
If heaven is, a million years away
Oh just call me and I'll make your day
When the nights are getting cold and blue
When the days are getting hard for you
I will always stay by your side
I promise you, I'll never hide

But if you wanna cry: cry on my shoulder
If you need someone, who cares for you
If you're feeling sad, your heart gets colder
Yes I show you what real love can do

But if you wanna cry: cry on my shoulder
If you need someone, who cares for you
If you're feeling sad, your heart gets colder
Yes I show you what real love can do 

p/s: i love this song so much..this song for all my sahabat dunia akhirat.."susah senang sama-sama" (^_^)


Hidup Ini Indah Andai Kerana ALLAH

Plaza Rah,
Jalan Raja Abdullah,
Kg Baru,
Kuala Lumpur

Friday, October 28, 2011

Kerja Tyme CUti...

Bismillahirrahmanirrahim
Assalammualaikum w.b.t sahabat-sahabat ku...

agak lama menyepikan diri...hehehe...kali nie nak citer pasal asyik lapar je...sblum tue, nak citer pasal rumah baru yg dulu kononnya nak cerita lepas update psl rumah terbuka tue..tp tak ter'update2'..hehehe... Now, sy skrg tggl kat luarr...bukan lagi tggl kat hostel (KTSN 1)..skrg tggl kat PLAZA Rah...hehehe..ada kebaikan juga tggl kat luar nie...tp still under UKM lg la..x bermakna kami g cari rumah sendiri..PLAZA Rah nie kiranya UKM sewa kot tp beza ngn KTSN, yuran nya jauh beza..yuran PLAZA Rah mahal...tp boleh dikatakan berbaloi juga la dgn yuran nie..huhu...Rumah kami tgkt **-** ...hehehe...6 org 1 umah...1 geng plak tue..bhgia!!!...hehehe...dengan ke'corrupt'an masing2 memang sesuai la duduk 1 umah...hehehe...Saya suka rumah saya sbb terang benderang..sejuk...ada angin yang kuat dan bleh tgok menara KL dan KLCC...hehehe...SAYA SUKA RUMAH SAYA..(^_^)


abes citer sal rumah baru, nak citer plak kerja saya kat umah tyme cuti deepavali seminggu nie..pergh..bahagia sgt sbb dari hari sabtu (lepas je abes attachment kat PPUKM) tros jalan-jalan cari makan sampai hari selasa..haha..SABTU = jalan ngn Rossa (artis dari Indon), AHAD = Kursus Kawen dari pukul 7.00pg sampai la kul 11 mlm, ISNIN = g SEOul Garden Kat OU, SELASA = g Genting...Yahoo!!!!!!..(nnt kite citer sal GENTING ea) ...begitulah perjalanan ku tyme cuti...so, cuti yang berbaki nie kerja sy buat assignment..arrrggghhh...sape suh tangguh kerja!!..huwaaa~~~ ...tp kan..tp kan...bru realize kan..kat umah nie asyik nak makan je...sekejap je dah lapar....tp kan malam nie kan, saya and Lilot goreng nugget n ikan kering sementara tunggu Kak As siap mandi...Nasi dah beli kat Restoran ANUAR td..sedap ooo...thanks Kak As..sedap oo ikan kering yang mama kak as kirim..hehehe...Alhamdulillah...

nak sambung wat assignment dulu!!! assignment..oo assignment, napa la aku x wat dari dulu!! T_T 
(Sesal dahulu pendapatan,sesal kemudian tidak berguna)

Hidup Ini Indah Andai Kerana ALLAH..

Plaza Rah,
Jalan Raja Abdullah,
Kg Baru, Kuala Lumpur

Sunday, September 18, 2011

Tak Jadi......

Assalammualaikum w.b.t sahabat2ku,

Sambil ditiup angin-angin sepoi bahasa, sebelum nk buat entry psl Our New House, sy nk gtaw x jadi nk g swimming pool sbb semua lemah longlai ditiup angin dengan awan yg mendung tanpa teriknya matahari..katil plak telah kuat menarik cas badan tuk landing atas katil...hahahaha....semua masih kat katil masing2...semua senyap je...ruang tamu pn senyap je...




xpe la...next tyme la ye kita g swimming a.k.a bljr swimming....hehehe



p/s: nak makan..lapar...T_T ...asal nak g makan je, mesti hujan...agaknya nak suruh masak kat umah kot...hehehe...

Pic ehsan dri Mr. GOOGLE...(^_^)

Hidup Ini Indah Andai Kerana ALLAH..

Plaza Rah, Jalan Raja Abdullah, Kg Baru, Kuala Lumpur

Saturday, September 17, 2011

Rumah Terbuka Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia (YADIM)

Assalammualaikum w.b.t Sahabat2ku,

Wah, ari nie update 2 kali..caya la...hehehe...

Kali nie nak update ttg kehadiran 5 org gadis ke Rumah Terbuka YADIM...

nie banner tuk gerai burger ke?..bukan banner tu open house???...confuse...

Dari semalam dah aim nak g rumah terbuka YADIM nie...apa tidak, khemah bleh nampak dari beranda rumah...x percaya??...tgok nie...

nie tgkp gmbr dari beranda rumah taw....nampak x khemah2 tue??...hehe

Dah percaya??..hehehe...Alhamdulillah, ada rumah terbuka..jimat juga duit tuk makan ari nie...hehehe... 5 gadis nie pun bersiap2 lah tuk beraya nie... masing2 pakai baju raya tp raya tahun2 lepas la..hehe..cantik2 semua...anak sape la nie....hehehe..

Sampai2 je kat Open House, kitorang pn terus sambar port Nasi Beriyani dan bermacam2 nasi lagi la... Alhamdulillah, tyme tu kat nasi tue x ramai org, jadi kitorang pn terus lah dapat makanan...perut dah bunyi2 nie...memanggil-manggil nasi..hehe..tp xde plak gmbr nasi..sbb terlampau lapar kan, yang penting makan dulu..bila dah abis makan and dah buang pinggan kertas, barulah teringat nak amik gambar....hehe...sedap..sedap...daging nye lembut..senang nak makan..yg xde gigi pun pasti leh makan dgn tenang...hehe...pas dah makan, amik cendol plak...sedap2..tp byk ais, susah nak minum..terpaksa telan ngn ais sekali..hehehe...

Sedap cendol nie.....

Almond London..sedap..tp cokelat dia dah cair..susah nk mkn....
Ateero ckp background kat blkg tue mcm kat tmpt sampah je....hehehe

Me and Ateero...

Lilot....tgh khusyuk tgok Jaafar Onn...hehe

Kak as, sedap kan cendol tue...hehe

Rossa!!!!! senyum....(^_^)


Sedap sehingga menjilat sudu..hehehe


Men suap-suap...hehehe

yang nie suap sendiri...hehehe
Ade Jaafar Onn...korang prnh jumpe Jaafar Onn???...(setakat jmpe Jaafar Onn pn dah kecoh..hahahaha) ...



Pastu tgok la persembahan2 dari Persatuan Orang Buta...Siyess, suara dia sedap sgt..merdu....penuh perasaan...Ros hampir nak keluar air mata dgr lagu tu..wlupn lagu tu biasa didgr kat corong2 radio, tp bila orang buta yang nyanyi rasa cam penuh perasaan dia menyanyikan lagu tu....huhuhu...nak taw lagu ape dia nyanyi???..ada 2 lagu tp lagu kedua tu lupa plak tajuk dia..lagu raya la...lagu first dia nyanyi lagu dari ST12- Kebesaran-MU...Penuh penghayatan...


Pas tu Jaafar Onn plak nyanyi ngan VVIP...Tuan punye Open House nie...hehe..dah dgr2 Jaafar Onn nyanyi, kitorang pn nak balik...sebelum balik, sempat plak berbaris nak amik burger...hehe..tuk makan malam katanya...hehehe..jimat duit,...hehehehe....


Sempat lg amik gmbr tyme tgh berbaris nak amik burger.....

Tgh berbaris...pnjg kan barisan nk amik burger....

Roti2 yg bakal jadi burger....hehehe

xyah tggu lama2 taw...sbb masing2 ade role tuk wat burger yg byk...hehe
Itulah aktiviti saya dan shbt2 sy pd ari nie...best juga tggl luar nie..nak g open house sekitar Kg Baru senang je..jalan kaki je...hehehe...nak taw sy tggl kat mne??...sy tggl kat umah baru....tggu next entry ea about our new house!!!...(^_^)

p/s: esok nak g swimming pool....yeah!!!!

Hidup Ini Indah Andai Kerana Allah

PlazaRahJalan Raja Abdullah, Kg Baru,Kuala Lumpur.

Bersihkan Sawang...

Assalammualaikum w.b.t sahabat2ku,

Wahhh!!! dah lama kita tidak bersua kan..dam hampir 4 bulan dah sejak entry yg terakhir dipost pada bulan Jun lalu...(ayat x leh bla..tunggang terbalik...) .. 

Sebenarnya ada ja idea nk cerita tyme cuti kat umah ari tu tp tu la...kemalasan berlipat kali ganda tuk menaip...kesian blog aku nie, kosong je....sabar ea my blog...hehehe...

Skrg nk bersihkan sawang blog dulu ya.....

Sebelum tue, nie ada Petua Elak Sawang Labah-labah....tp yg nie utk kat umah taw...yg kat blog, bleh la ikut cara masing2 membersihkan sawang...hehehehe

tekan tuk melihat dgn jelas terang dan nyata..(^_^)

Petua nie dapat dari satu blog nie..blog dia mmg byk petua dan mmg khas tuk petua tradisional.... nie blog dia http://www.petuatradisional.com 
Petua elak sawang labah-labah nie, sy x prnh try lg...so, sape yg dah try, bleh la kongsi2 kat sy berjaya x elak sawang labah-labah nie....hehehehe.... 

(sempat ag bg petua kan...hehehehe)

p/s: nak update...nak update blog..... Tggu next entry......hehehe..

Hidup Ini Indah Andai Kerana Allah

PlazaRah
Jalan Raja Abdullah, Kg Baru,
Kuala Lumpur.

Thursday, June 9, 2011

Sepi Lagi Menyepikan....

Bismillahirrahmanirrahim
Assalammualaikum w.b.t sahabat2ku,,

lamanya sy x update blog kn..dh sebulan kn...on9 pun jarang2 taw...sbb ape?..sbbnye adlh __________..sob3x..

igt x bila mana brodband sy bermasalah, sejak tu la syg sy semakin ari semakin nazak...dan akhirnya koma buat seketika..sob3x...Alhamdulillah, pembedahan syg sy akhirnya berjaya setelah 3 minggu masuk dalam icu..kini dia tlh pun selamat keluar dari hospital..nk tawu x sape syg sy?...My Lappy....

sbb tu la dh lama x update blog and jarang sgt on9...huhu..lepas nie saya akan jaga syg sy sebaik mgkn..x nk on dia lama2 sbb motherboard dia baru ja diganti...nasib la ada warranty 3 tahun...hehehe...alhamdulillah..tp buat masa nie lappy sy masih lagi berehat sbb lappy saya kini berada d sabah dan sy telah pun kembali ke kl untuk menghabiskan sem 3...huhu..xpe la lappy, rehat la puas2 ea...i will meet u 2 weeks later k...itu pn kalo sy dpt tahan rindu sy kat lappy..kalo x, maybe g sabah amik lappy...hahaha..tp tgok arr dulu..hahaha...

byk sbrnya nk d kongsi kan, tp tggu la next entry k...nantikan taw...hehe...oh my lappy, i miss u so much...hehehe...

p/s: on9 menggunakan laptop kwn baik ku, wanot...thanks my lovely bestfren...

"Ya Allah, permudahkanlah urusanku dan sahabat2ku...."

Hidup Ini Indah Andai Kerana ALLAH

Kolej Tun Syed Nasir
Jalan Temerloh
Kuala Lumpur

Tuesday, May 3, 2011

Selamat Jalan...

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t wahai sahabat2ku,

Tadi 2 sahabat ku telah pon menuju ke destinasi masing2...
Lilot menuju ke rumah, manakala Wanot menuju ke oversea...huhu..

Lilot pergi dulu dlm kul 12 lebih tghari mcm tue..lilot, thanks sbb bagi kitorang hadiah..really love it...
Skrg nie rsenye ko mesti dh bersantai kat katil kan..x pon menghadap tv...x pon ko melantak durian..hahaha..
berulang kali aku tgok video ko lot..sgt2 best..sgt2 terharu..thanks for wish my bufday wlupn bufday aku lme lagi....nangis2 aku ngn wana tgok video ko..tyme makan plak tu...hihi..love(berjuta2!!) so much...
jangan lupa aku kat sini lot..will miss u so much...mmuuuaaahhh..
JUMPA BULAN SEPT NNT....

Misi menghantar Lilot..




Wanot pula pergi dalam kul 5.40 ptg..ku menemaninya menunggu kaka nya...huhu...tyme tu nmpk sgt muka wanot susah hati meninggalkan ku keseorangan.."lps nie g beli mknn x?.." berulang kali dia tnye soklan tu..pasti dia takot aku kebulur malam nie..huhu..dia siap nyanyi lagi "oh rabiah...saya sayang kamoo..lalala~~" ..Saya sayang kamoo juga Wana...
Wana, enjoy ya di sana...
Tgkp gmbr byk2!!..pastikan ada ruang kat tepi2 ko tuk aku, lilot, teero dan kak as masuk..hehehe...

Selamat Jalan sahabatku NURSAZWANA AHAMAD
smoga selamat sampai dan selamat kembali..
Pastikan pas ni ko dh leh ckp cina taw..hehehe..

Misi menghantar Wanot..



Love NotAsRaLiRo forever and ever....
"Alhamdulillah ya Allah...Engkau tlh mengurniakan aku sahabat-sahabat yg sentiasa bersama ku ketika susah dan senang...Alhamdulillah ya Allah.."

p/s: really2 miss NotAsRaLiRo so much..mo peluk kamu semua..hehe...mlm yg penuh sunyi nie, aku xtaw nk wat pe..pas nie nk men game la...hehe..npe la masa nie lmbt sgt berjalan..huhuhu..

Hidup Ini Indah Andai Kerana ALLAH

Kolej Tun Syed Nasir
Jalan Temerloh
Kuala Lumpur

Monday, May 2, 2011

Terharu sehingga Tak Terkata...Thanks My BFF...(^_^)

Bismillahirrahmanirrahim
Assalammualaikum w.b.t wahai sahabat2ku..

wah!!!! saat nie nak je kejar kereta Avanza Hitam yg abg Lilot bawak...Lilot dah balik!!!!!! Baru sebentar tdi Lilot balik....huwaaaaaaaaa~~~ Lot, tggu aku ngn wanot kejar!! ko tgok kat tgkp ko, ade tu ktorang...hehehe..(ntah bila la mimpi menjadi kenyataan)

Lilot!!!!!!!!!!!anda telah membuat insan yg bernama Rabiah serta Sazwana menangis2 tyme makan...hahaha...thanks my lovely Lilot..thanks sgt2...terharu sgt ngn kata2 ko...i love this video so much...aku rse bufday tyme nie la plg bermakna wlupn aku sorg2 je kat bilik nnt..(nasib ada NurSazwana tp tyme bufday aku tu dia dh pndi ckp cina arr..hehe..)...thanks for the video and hadiah tue...wah!!! terharu..sgt3x terharu...aku suka video nie....aku suka hadiah yg ko bgi kat aku...aku jeling2 sikit je hadiah ko..x sgka ko beli kan aku selendang yg aku nk sgt..siyess aku x sgka..huhu..bila ko beli?..tyme aku g gerai lain ea?..hehe....

Nie la video yg Lilot buat khas Utk Bufday Gurl Rabiah dan Sazwana
Thanks lot...love u so much...mmuuaahhhhh
(tgok la..siyess best..terharu!!)

video

Lilot, take care taw...semoga happy2 selalu.....nnt kat umah, jgn lupa rindu kitorang taw... 
NotAsRaLiRo 4-ever
Skrg nie pon, aku dh rindu sgt kat ko..saat tgok video nie, mesti air mata aku mengalir..
HUwaaaaaaaa~~~~` rindunya kat NotAsRaLiRo....
Jap ag wana dah nk bertolak..tggl la aku keserongn tp xpe, dalam hati aku dh ade kamoo semua!!!...
Mmmmuuaaahhhhhhhh.... 
Wana, take care taw...semoga enjoy d sana...aku doakan semoga perjalanan ko ngn shbt2 pergi dan balik sentiasa dirahmati Allah dan di bawah perlindungan Allah...
Enjoy d sana!!
x sabar nk tgok ko joget, jgn lupe rakam taw..hehe
x sabar nk tgok ko pakai jadah tue..hakhak..jgn lupe gmbr taw..
dan yg plg penting...
JANGAN LUPA aku kat cni taw!!...
Ole2 pon jgn lupe ye..hakhakhak
Will miss u all NotAsRaLiRo so much.....
Love u All...
Mmmmuuaaahhhhh
JUMPA LAGI NEXT SEM Bulan SEPTEMBER NNT!!!

Dua sahabat yg plg ku syg...yg dua lagi dah balik umah ngn umah member...mmuuaaahhhh..
Wana and Lilot, take care taw...semoga selamat smpi ke destinasi masing2....
Bcoz I Love u...!!!!

Saat menghantar Lilot..Lilot dh nk balik...huwaa...
B'coz I'm weary...mmuuaaahhh
*Lilot rse tyme nie dia dh mcm artis..wuuu*

p/s: lot, aku suke sgt lagu because i'm weary...hakhak..love citer god of study..hehe

Hidup Ini Indah Andai kerana ALLAH

Kolej Tun Syed Nasir
Jalan Temerloh
Kuala Lumpur

Mission Impossible..eh, silap... Mission Accomplished!!!

Bismillahirrahmanirrahim
Assalammualaikum w.b.t wahai sahabat2ku,


01 Mei 2011, saat pukul 9 mlm tiba, seorang kapten dan seorang komanden menerima arahan untuk menjalankan satu misi yg amat2 besar berat...sambil memikirkan cara bagaimana hendak menyelesaikan misi ini, tiba2 komande mendapat 1 idea.."apa kata kita gne kereta kebal..."..kapten pn berfikir sejenak perlu ke kereta kebal nie...tp disebabkan misi ini terlalu berat , "I think we should gne kereta kebal.."..(ape la kapten nie speaking separoh2..)..

Kapten nie pon g la cek kereta kebal sementara komander mengangkut muatan2 yg beratus2 kilo nie...cek punye cek, perghhh...kereta kebal pancit....cek ag back up kereta kebal yg lg 1, sama juga..pancit....sob3x...dgn semangat yg komander berikan, kereta kebal pancit pun pancit la...ape nk jadi, jadi la..

Misi pun bermula dgn membawa muatan lebihan yg x boleh dimasukkan ke dalam kereta kebal menuju ke destinasi pertama iaitu depan bilik JAKSA.... stlh itu, kapten pn start enjin kereta kebal...dah start tiba2 x leh gerak plak..lupa plak tayar pancit..hehe..terpaksalan kapten menggunakan kuasa cheetahnye...akhirnya dgn riang ria nya, kapten membawa kereta kebal berlari2 anak...kapten bergilir-gilir dgn komander memandu kereta kebal nie..akhirnya smpi juga ke destinasi pertama...dah smpi tu, kapten meneruskan perjalanan ke destinasi berikutnya iaitu bilik bacaan Blok J..(jauh tu pandu dari blok F ke blok J)...

Nie la dia kereta kebal yang di maksudkan....hehe

smpi shj di situ, kapten pn memerhati kawasan tersebut..."eh, mcm x leh je nie.."..cek lagi ke bilik bacaan blok H.."eh, nie pn x leh gak nie..."...cek ag kat bilik bacaan Blok J tgkt 3, sme gak..pastu, kapten pun meng'khabar'kan berita sedih itu kpd komander, komander pun melihat kawasan tersebut.."eh kapten, bule nie..kita susun elok2.."...kapten pn termenung sejenak.."bule kot...jap ea.."..kapten pon menyusun2 brg2 yg ada dlm bilik bacaan tingkat 2 Blok J tu....

Susun punya susun..yeah!!!!..berjaya...ada ruang...komander plak sibuk mengankut muatan2 beratus2 kilo naik ke atas...bila kapten dh siap susun, kapten pun membantu komander yg tlh mula menunjukkan simptom kepenatan bagai berlari 10km...huhu..dah susun2 semua..yeah!!!..siap!!!!...cian kat komander, smpi berdarah hidungnya...penat sgt kot...berat sgt taw...jauh plak tue..cian kat komander..sabar ye komander..demi negara yg tercinta...lalalala.~~

MISSION ACCOMPLISHED!!!!




Akhirnya kapten dan komander pon pulang dgn hati yg riang membawa beg yg kosong serta kereta kebal yg ringan..hehehe...

Nie dia kapten dan komander yg kepenatan..hehe


Kapten : Rabot
Komander : Lilot

p/s: syg plak x amik gmbr buku2 + nota2 yang ber'kilo-kilo' tue...hehehe...kesimpulannya, misi ini adlh misi mengangkut buku2 + nota2 kepunyaan dua budak comel nie tuk d simpan kat stor..hehehe..aktiviti last day sem 2 tahun 2 sesi 2010/2011....


maaf ayat tunggang langgang..hehehe
....................

Semalam (30 Apr 2011) wanot dtg bawa durian...sedap!!!!!!!!...(tyne lilot camne muka aku mkn durian..hehehe).. thanks wana..terharu taw u bawa durian utk kitorang..hehehe..mmmuuaaahhhhh


Lilot yang abiskan semua nie....hakhakhak

Sayang NotAsRaLiRo 4-ever...

Hidup Ini Indah Andai Kerana ALLAH

Kolej Tun Syed Nasir
Jalan Temerloh
Kuala Lumpur


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik kan3x!!!! Klik La...Klik La....hehehe