Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Monday, May 2, 2011

Mission Impossible..eh, silap... Mission Accomplished!!!

Bismillahirrahmanirrahim
Assalammualaikum w.b.t wahai sahabat2ku,


01 Mei 2011, saat pukul 9 mlm tiba, seorang kapten dan seorang komanden menerima arahan untuk menjalankan satu misi yg amat2 besar berat...sambil memikirkan cara bagaimana hendak menyelesaikan misi ini, tiba2 komande mendapat 1 idea.."apa kata kita gne kereta kebal..."..kapten pn berfikir sejenak perlu ke kereta kebal nie...tp disebabkan misi ini terlalu berat , "I think we should gne kereta kebal.."..(ape la kapten nie speaking separoh2..)..

Kapten nie pon g la cek kereta kebal sementara komander mengangkut muatan2 yg beratus2 kilo nie...cek punye cek, perghhh...kereta kebal pancit....cek ag back up kereta kebal yg lg 1, sama juga..pancit....sob3x...dgn semangat yg komander berikan, kereta kebal pancit pun pancit la...ape nk jadi, jadi la..

Misi pun bermula dgn membawa muatan lebihan yg x boleh dimasukkan ke dalam kereta kebal menuju ke destinasi pertama iaitu depan bilik JAKSA.... stlh itu, kapten pn start enjin kereta kebal...dah start tiba2 x leh gerak plak..lupa plak tayar pancit..hehe..terpaksalan kapten menggunakan kuasa cheetahnye...akhirnya dgn riang ria nya, kapten membawa kereta kebal berlari2 anak...kapten bergilir-gilir dgn komander memandu kereta kebal nie..akhirnya smpi juga ke destinasi pertama...dah smpi tu, kapten meneruskan perjalanan ke destinasi berikutnya iaitu bilik bacaan Blok J..(jauh tu pandu dari blok F ke blok J)...

Nie la dia kereta kebal yang di maksudkan....hehe

smpi shj di situ, kapten pn memerhati kawasan tersebut..."eh, mcm x leh je nie.."..cek lagi ke bilik bacaan blok H.."eh, nie pn x leh gak nie..."...cek ag kat bilik bacaan Blok J tgkt 3, sme gak..pastu, kapten pun meng'khabar'kan berita sedih itu kpd komander, komander pun melihat kawasan tersebut.."eh kapten, bule nie..kita susun elok2.."...kapten pn termenung sejenak.."bule kot...jap ea.."..kapten pon menyusun2 brg2 yg ada dlm bilik bacaan tingkat 2 Blok J tu....

Susun punya susun..yeah!!!!..berjaya...ada ruang...komander plak sibuk mengankut muatan2 beratus2 kilo naik ke atas...bila kapten dh siap susun, kapten pun membantu komander yg tlh mula menunjukkan simptom kepenatan bagai berlari 10km...huhu..dah susun2 semua..yeah!!!..siap!!!!...cian kat komander, smpi berdarah hidungnya...penat sgt kot...berat sgt taw...jauh plak tue..cian kat komander..sabar ye komander..demi negara yg tercinta...lalalala.~~

MISSION ACCOMPLISHED!!!!




Akhirnya kapten dan komander pon pulang dgn hati yg riang membawa beg yg kosong serta kereta kebal yg ringan..hehehe...

Nie dia kapten dan komander yg kepenatan..hehe


Kapten : Rabot
Komander : Lilot

p/s: syg plak x amik gmbr buku2 + nota2 yang ber'kilo-kilo' tue...hehehe...kesimpulannya, misi ini adlh misi mengangkut buku2 + nota2 kepunyaan dua budak comel nie tuk d simpan kat stor..hehehe..aktiviti last day sem 2 tahun 2 sesi 2010/2011....


maaf ayat tunggang langgang..hehehe
....................

Semalam (30 Apr 2011) wanot dtg bawa durian...sedap!!!!!!!!...(tyne lilot camne muka aku mkn durian..hehehe).. thanks wana..terharu taw u bawa durian utk kitorang..hehehe..mmmuuaaahhhhh


Lilot yang abiskan semua nie....hakhakhak

Sayang NotAsRaLiRo 4-ever...

Hidup Ini Indah Andai Kerana ALLAH

Kolej Tun Syed Nasir
Jalan Temerloh
Kuala Lumpur


8 comments:

iman said...

perghhhh, aq makan 3 bijik je larr!! eh 3 ulass!!

hahahahahhh gelak guleng2!!!! len kali kite kene gune jet plak, siksa betol bawak kete kebal pancet neh, huh!!

lebiu rab, sok i da balek, waaa

Rabiatul Adawiyah Binti Ag. Binting said...

hahaha..tp plg byk ko la yg mkn kan..hahahaha...

mmg kene gne jet arr pasnie...tobat xnk gne kereta kebal pancit ag...hahaha...

lebiu too yunk..huwaaa~~ jgn la tgglkan daku..sedihnya aku ko dh nk balek..sob3x...T_T

Ko kene igt aku selalu taw...huhuhu...

iman said...

baru pasan, mane 'n' kat mission ang?? hahaa bibah2..

ahaks, aq bnyak mkn sebab nak demo kat ko care makan, eeii siyes nyesal x rakam muke ko, x ley bla gle!! hakhak XD

hukhuk..setiap masa rabot, kcuali tyme tido lar, tido aq ingat org len plak, hihii

Rabiatul Adawiyah Binti Ag. Binting said...

aku pon baru perasan m xde..aku bru je ubah sblm aku bce kumen ko nie..hahahaha...

comel kan muke aku...hahahaha... :P

yeah!!1..me too..sentiasa igt u taw..*blushing*.. haha..

sape yg ko igt mse tido nie?..nie yg wat i jeles nie...hehehe

p/s: lot, ko perasan x, cursor aku ade bubble??..hehe

iman said...

waaaaa ni cam kat hazim nye belog!!
cane ko wat neh? ngade2..(jeles XD)

Rabiatul Adawiyah Binti Ag. Binting said...

hazim nie yg suh aku wat..hahaha..ko g kat wall aku...hazim ade post tutorial kat wall fb aku..hehehe....

Azeanthy Paiman said...

waaa...happening nmpknya.hehe....anyway,congrats for your mission accomplishment.hehe.

Rabiatul Adawiyah Binti Ag. Binting said...

azeanthy: yeah!!!..hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik kan3x!!!! Klik La...Klik La....hehehe