Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Friday, October 22, 2010

All The Best... Bittaufiq Wannajah.. InsyaAllah..We Can Face It.... (^_^)


Assalammualaikum dan salam sejahtera wahai sahabat ku yang akan menduduki exam x lama lagi,

sesekali kita perlu gagal, sesekali kita perlu kecewa, untuk kita mengenali erti berjaya, untuk kita mengenali erti bahagia...

sesekali kita perlu menangis, sesekali kita perlu terhiris, untuk kita mensyukuri nikmat y diberi, untuk kita mengenali diri sendiri... ujian y datang menguji kesabaran, keimanan & ketaqwaan...

sebagai hamba ALLAH kita harus bertahan... jalan ke Syurga penuh dengan likuannya, penuh dengan dugaan & rintangannya... hanya y cekal & y tabah pasti menemuinya... 

masihkah kita mahu mempersoalkan setiap mehnahNya... jika dibandingkan dengan selaut rahmatNya... seharusnya kita bersyukur & berlapang dada... keran ujian itulah tanda kasih sayang ALLAH... ^_^

Sahabat...

Andai ditakdirkan kecemerlangan itu dari ALLAH, Andai ditakdirkan kegagalan itu juga dari ALLAH, tp INGATLAH... walau kita cemerlang atau tidak, hakikatnya kedua-dua itu ada hikmahnya... moga kita tidak kecundang dengan ujian y diberikan ALLAH... dan y penting, kita SUDAH BERUSAHA y terBAIK dengan kudrat dan iradat y diberikan ALLAH!!!


Sahabat...

Dikesempatan ini , sy ingin meminta maaf andai ada terkasar bahasa, tersilap perbuatan dan sewaktu dgnnnya...maafkan sy ea...x berniat pn nk lukakan perasaan korang...maafkan diri ini ea.... 

Sahabat...

saat nie mmg terlalu sukar dan berat rasanya utk menghadapi exam krn dgn byk lg x baca dan dgn jadual yg sgt2 pack... wlu bgimanapn, usahalah selagi mampu, berdoalah byk2, tawakkal dan redha...semoga kita diberi kemudahan dlm menjwb exam nnt...InsyaAllah, kita boleh.Doakn kejayaan bersama...igtlah shbt2 ku, benda yg bernilai adlh benda yg sgt susah..benda yg rendah nilainya adlh benda yg senang... All the best and sekali lagi semoga kita berjaya d dunia dan d akhirat.....

Umat Islam Harus Cemerlang... (^_^)

Menuju Wawasan - Suara Firdaus

Umat Islam harus cemerlang hari ini mesti lebih baik dari semalam,
jangan buang masa ;
siapa kata kita tidak boleh ,
kita ada Allah Maha Kuasa,
kita punya kuasa tenaga,
doa sebagai senjata,
jangan buang masa,
siapa kata kita tidak boleh
kita ada Allah Maha Kuasa,
kita punya kuasa tenaga,
doa sebagai senjata ,
umat islam sentiasa boleh,
umat islam harus cemerlang hari ini mesti lebih baik dari semalam,
jangan buang masa ;
siapa kata kita tidak boleh ,
kita ada Allah Maha Kuasa,
kita punya kuasa tenaga,
doa sebagai senjata,
umat islam sentiasa boleh..


P/s: teringat zaman2 sekolah dulu...nasyid nie smpi skrg masih igt taw....tgk lirik je, dh boleh nyanyi...hehehe...trus teringat zaman sekolah dulu...rindunya... (^_^)

Hidup Ini Indah Andai Kerana Allah...

Kolej Tun Syed Nasir
Jalan Temerloh
Kuala Lumpur

4 comments:

iman said...

yeap rab, insyaAllah kite bule, huhu semoga perjuangn kite ni diredhai Allah, aq mntak maap gak utk sume salh silap n kekurgn
lebiu rab! muax

Rabiatul Adawiyah Binti Ag. Binting said...

insyaAllah lot...kite buleh...hehhee... Love u so much... (^_^)

archi zul said...

entry yg agak best...hehhe
tpi knape video tu sume cop good luck je..hehhe
ader entry nie termusykil di situ..heheh

"P/s: teringat zaman2 sekolah dulu...nasyid nie smpi skrg masih igt taw....tgk lirik je, dh boleh nyanyi...hehehe...trus teringat zaman sekolah dulu...rindunya... (^_^)

klau x tngok lirik mcm mane plak...??hahaha

Rabiatul Adawiyah Binti Ag. Binting said...

to archi zul...hehehe...tiba2 ternampak lirik nasyid trus automatik teringat balik....dh lme x dgr lagu nie...kat sekolah dulu slalu dgr lagu nie....huhuhu...bila dgr nasyid dulu2 nie teringat plak kat zaman sekolah....huhu..kalo x tgok lirik pn igt juga tp x di stimulate....hhehehe

video tu suma hny cop good luck je sbb tu je gmbr yg mampu sy download...huhuhu....masa2 akhir tu..hehe...

ape yg entry termusykil tue?....hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik kan3x!!!! Klik La...Klik La....hehehe