Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Friday, April 1, 2011

Konvensyen Mahasiswa Sains Kesihatan Se-Malaysia (KOMSIS)

Bismillahirrahmanirrahim
Assalammualaikum w.b.t sahabat2ku,

Minggu nie ana taw suma shbt2 biomed stress ngn assignment yg diberi last minit, pembentangan dan juga menyiapkan assignment yg terdahulu ditambah dgn report yg sgt bykkk...(xde la byk mne pown, cme kena lukis tu yg byk..huhu...siyess sgt byk..smpi aku pn x lrt nk lukis..)...mne x nye, mggu nie last kuliah...sume pun kena antar tyme nie..huhuhu...tp Alhamdulillah, semua ini telah pun kita hadapi dengan rahmat Allah...Alhamdulillah, kita mampu lakukannya wlupn dalam keadaan yg stress n tension...huhuhu....Alhamdulillah ya Allah..semuanya dah selesai kecuali 1 je lg bg diri ana iaitu Laporan Post Mortem...hehehe..InsyaAllah ana boleh...(^_^).. Ea2!!! Sy cni bukannya nk update sal mggu yg memenatkan nie, tp nk update ttg KOMSIS....yeah!!! dh buleh update blog...hehehe



       Taw x ape KOMSIS tue?..KOMSIS adlh Konvensyen Mahasiswa Sains Kesihatan Se-Malaysia.. KOMSIS ini adalah yang pertama kali julung-julung kalinya diadakan...dan sy berbangga kerana KOMSIS ini di'organize' oleh sahabat2 sy...hehehe...wlupn smpi terpaksa korbankan masa, tenaga serta kesihatan, Alhamdulillah, Allah telah bagi 1 pengalaman yg kita x dpt lupakan.... Tahniah Lilot, Wana, Nazir dan semua urus setia KOMSIS.....wlupn sy hanyalah ajk biasa iaitu ajk Protokol yg hnya menyumbang sedikit sahaja berbanding dengan sahabat2 sy, namun sy tetap berbangga dengan sahabat2 sy yg menguruskan program yg mega ini....Tahniah kpd Pengarah KOMSIS iaitu Mohd Faisal....

Penglibatan ku secara langsung bermula pada 17hb Mac 2011 apabila sy d minta utk men'drive' utk ke Bangi bagi menguruskan bbrp hal..mula2 tue x konfiden arr nk bawa lg2 kereta Auto..x prnh bawa kereta auto sbnrnya...huhuhu...tp disebabkan sy btul2 ingin tlg shbt sy, sy akhirnya berani bawa kereta di KL nie...jauh plak tu..siap sesat2 ag...maaf lah, sy pening ngn jalan kat kl nie...huhuhuhu.....

KOMSIS berlangsung secara rasminya bermula pada 19hb dan 20hb Mac 2011 bertempat di KTAM (xtaw ape nama pnjg..hehe) UKM Bangi... tetapi urus setia serta peserta2 dari Uni lain tiba pada malam 18hb Mac 2011... wlupn pening2, alhamdulillah..semuanya berjalan dengan lancar...Alhamdulillah....

Baik, bercerita sepanjang program KOMSIS ini, 

Pada hari Jumaat 18hb Mac 2011, USM telah slmt tiba di UKM Bangi pada waktu pagi dan diuruskan dan disambut oleh Nazir dan juga Shafiq Rahmat.... Sy, Wana dan SYafika tiba d UKM Bangi pada kul 3.30 ptg yg dipandu oleh Faisal sbb dh pnt memandu pagi tu..hehe...Pagi tu, kitorang g urus beberapa hal..n disebabkan Faisal nj gna kereta nk g Bangi, kitorang pn tumpang sekaki...hehehe...Malam tue, urusetia yg lain smpi dalam kul 9 mcm tu la,..pastu set up tmpt di KTAM dan apa2 yg patut....Sy, Wana dan Dalila@Lilot duduk kat LV Hostel..bukan kat Zaba'...Kitorang malam tu balik dalam kul 2 pagi yg d pandu oleh Kak Ili...siap sesat2 ag sbb xtaw kat mne LV hostel tue...nasib la wana perasan signboard LV Hostel tu warna kuning...ada faedah juga sign board warna terang nie...hehehhee.....akhirnya kul 3 pagi, smpi juga...thanks to dayah n rahmah sbb masih berjaga n keluar supaya kitorang taw kat ne...hehehe

Shafiq praktis jd mc...hehehe

Pening taw keje protokol...

ek eleh nazir...hehe

busy2....

org kuat KOMSIS

Nie tgh buat outline kain rentang tue...


dewan kuliah KTAM


sempat lagi ea ko fai posing kat blkg..heheh







Hari Sabtu 19 Mac 2011

Bertolak dari LV hostel kul 6.45 nk dekat kul 7....kena pegi awal sbb nk set up tmpt n urus protokol...pandaftara bermula kul 8.30...n bermula lah ceramah isu semasa kesihatan n forum yg di handle oleh UIAM ..pastu ptg tu ade aktiviti interaksi mahasiswa yg di handle oleh USM...best3x...hehehe... acara kemucak apabila semua peserta dari 7 buah Universiti mewarna kain rentang..smart..sgt3 kreatif drg nie...hehe... n aktivit plg sy suka aktviti mencuci lantai bersama urus setia slps aktiviti mewarna kain rentang 
abis..best sgt3x...hehehe..men air...hehe...pnjg taw kain rentang nie..lebih kurang 100m...panjang tue...heheh...Malam pula ada forum dari wakil setiap Universiti...UKM, UIAM, USM, UNisZa, UiTM, UPM dan UniKL.....









Rajin kan..hehe

Berkerjasama mencuci lantai...

smart x?...hehehe

cuci jgn x cuci...hehe





Hari Ahad 20 Mac 2011

Berlangsungnya Forum Seiringkah Kita....best3x....slps tu Majlis Perasmian Penutupan KOMSIS diadakan...lepas je abis majlis tu, ramai2 pegang kain rentang nk amik gmbr...tp disebabkan terlalu pnjg, x nmpk sgt la...tp boleh la....hehehe...














Maaflah sebab entry ni mgkn bosan...byk benda nk citer sbnrnya tp tgn nie dh pnt menaip...hehehe..nk taw disebalik tabir KOMSIS n spnjg program KOMSIS nie berlangsung, boleh lah ke blog NOR DALILA - Cerita KOMSIS hehehehe.....

Disini saya ingin mengucapkan jutaan tahniah kepada Organisasi KOMSIS dgn berjayanya Program tersebut...smoga KOMSIS ini akn menjadi program tahunan utk Sains Kesihatan seluruh Malaysia...lps nie nk wat U mne ea?..hehehe.... Tahniah juga sbb kerjasama diantara organisasi KOMSIS sgt3x la tinggi dan juga mempunyai kesabaran yg amat tinggi...Kita ibarat 1 family.....wlupn sy just jadi usher + jurukamera, sy bersyukur sgt sbb dpt join menjadi urus setia KOMSIS....Thanks KOMSIS...HIdup KOMSIS...hehehehe...

Hidup Ini Indah Andai Kerana ALLAH

Kolej Tun Syed Nasir
Jalan Temerloh
Kuala Lumpur

6 comments:

iman said...

akhirnye ade pon entry komsis! haha tnx sebab sentiase ade kat sisi aq time susah, senang, sihat, sakit..Allah je dpt balas jasa korang, lebiu! idup komsis! hahaha

Anonymous said...

akak Rab nih mmng aktif la....

-eina_akemi-

bila blog bercerita said...

makkkk...pnjgnye......niyh law print niyh leyh wat novel...hahahah

Rabiatul Adawiyah Binti Ag. Binting said...

lilot - yeah!!! akhirnya...lepas nie PLM plak...hehehehe....

Eina_akemi - aktif ke?...hehehe..tp duduk plazarah gak..sob3x....

BBB - pnjg ea?..hehe...sbnrnya byk ag nk tulis tu tp tu la..bila kemalasan melanda...hehehe... tp sy rse entry http://rabiatuladawiyah1005.blogspot.com/2011/03/kisah-rehlah-alam-hijau-kunang-kunang.html nie lagi pnjggg....hehehehehe

mi2omar said...

rab, ni rab ambik gambar ek??
waaaaaaaaaa...pasni pro la..
dah la pandai guna adobe..
nanti ambik gambar masa i kawen..hahahaha

Rabiatul Adawiyah Binti Ag. Binting said...

a'ah..hehehe..mne ade pro..byk ag yg perlu d pelajari..hehehe...insyaAllah mi, xsabar tggu mimi kawen...hahaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik kan3x!!!! Klik La...Klik La....hehehe