Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Wednesday, April 20, 2011

Jiwa Ku Teruji...

Bismillahirrahmanirrahim
Assalammualaikum w.b.t sahabat-sahabatku..


Jiwa ku betul2 tercabar dikala jam menunjukkan kul 2.30+ pgi.. FB tiba2 x bleh buka...tp page lain bleh ja buka...knp??...try la gna wifi..eh, bleh plak...mslh kah broadband aku nie...huwaaa~~~ "jgn la ada mslh", hatiku berkata kpd broadband seolah2 brodband faham akan kata2 ku itu. setelah bermacam2 cara ku buat sehinggalah pergi tukar DNS server brodband tp sama juga hasilnya....

dah lah pagi smlm upload video yg sbsr 600+MB,,,dah smpi separuh, tiba2 disconnect...pastu upload lgi sekali, sama jugak...huwaaa...tension2...tp tu ok lg...tup tup brodband bermasalah x leh connect FB..yg lain bleh plak...huwaaaa...sob3x T_T


"Eh, dah subuh.."..aku bru tersedar bahawa dah pukul 6 rupanya...pening2...nak tido tp x leh sbb fikir sgt benda nie...study lg la ntah ke mana...akhirnya aku mencuba buat kali terakhir pada kul 6.30 pagi...tp keputusannya tetap sama...akhirnya aku perlu kesiankan mata ku serta badan2 ku ini..ku baring tuk tido...ku juga keian melihat broaband dan laptop ku ini..maaf krn mndpt tuan seperti aku...
Pukul 2.00 aku cuba lagi untuk connect brodband..tgok2 kalo FB and microsoft.com bleh buka..

"Mobile connection not possible


lagi la rungsing kepala ku dibuatnya...why?...smlm xleh nk buka Fb, skrg x leh nk connect lgsg..akhirnya aku memutuskan utk telefon Celcom Careline.. alhamdulillah, dpt perunding yg baik..hehe..byk juga lah akak tu tnya adn suh wat...tips tuk wat nie pastikan anda berada d depan laptop anda untuk troubleshooting...akhirnya dah try beberapa cara, akhirnya dapat juga... Alhamdulillah ya Allah...pasnie leh la smbg study viro dgn ati yg senang...hehehe... 

Tp kan dlm kul 4 ptg mcm tu (baru sebentar td), x leh connect lagi...huwaaa~~ mcm2 try cara yg celcom
 bagi...last2 sekali akhirnya dpt juga....lps tu x boleh lgi connect..tension2..pastu leh plak..ya Allah, moga2 lps nie teda problem...



p/s: dan ia berlaku sekali lagi..T_T

Hidup Ini Indah Andai Kerana ALLAH

Kolej Tun Syed Nasir
Jalan Temerloh

Kuala Lumpur



4 comments:

iman said...

bertabahlah la sahabatku, ada hikmah di sebalik sume yg belaku (err hikmahnye suro ko stadi kut, lalala)
lek derr, lau x ok gak pas exam kte g bangunan celcom kte saman yeorg (cam bule je)

p/s: pengakuan brani maty : aq bnci viroooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rabiatul Adawiyah Binti Ag. Binting said...

hahahaha....orite bebeh...hehehe...

aiman rashidd said...

tabah , dan terus ceria ok :0 senyum :)

btw thanks . done follow you . teruskan menulis ok :)

have a nice day !

Rabiatul Adawiyah Binti Ag. Binting said...

thanks aiman rashiss...(^_^)..
senyum!!! (^_____^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik kan3x!!!! Klik La...Klik La....hehehe